חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק ע"פ 11301-01-12

: | גרסת הדפסה
ע"פ
בית המשפט המחוזי מרכז
11301-01-12
1.7.2012
בפני :
1. אברהם טל
2. אהרון מקובר
3. זהבה בוסתן


- נגד -
:
יעקב בן אור
עו"ד דן גלעד
:
מדינת ישראל
עו"ד קרן וקסלר
פסק-דין

המערער הורשע לאחר שמיעת ראיות בת"פ 2563/09 (בימ"ש השלום בכפר-סבא) בעבירה של הפרת הוראה חוקית, בכך שנמצא במרחק של 300 מ' מבית בת זוגו לשעבר, וזיכה אותו מעבירת איומים שיוחסה לו כלפי בן זוגה.

המערער נידון לקנס בסך 5,000 ש"ח ולמאסר על תנאי של 3 חודשים בתנאים המפורטים בגזר-הדין.

מלכתחילה היה הערעור מכוון כלפי הרשעת המערער אך במהלך הדיון הקודם חזר בו המערער, שקיבל את המלצת ביהמ"ש, מהערעור כלפי הרשעתו והערעור מתייחס כלפי הליך אי הרשעה והטלת עבודות של"צ במקום מאסר על תנאי כפי שהמליץ שירות המבחן.

לא למותר לציין כי שירות המבחן לא המליץ על ביטול הרשעתו של המערער שכן התקשה לעשות כן מאחר ולא יכול היה לבחון אם קיים סיכון להישנות התנהגות דומה בעתיד מצד המערער, שהרחיק עצמו מהעבירה בה הורשע ולא גילה אמפתיה כלפי בת זוגו לשעבר ובן זוגה.

ב"כ המערער מבקש לבטל את הרשעת המערער ועומד על נסיבות ביצוע העבירה על ידי המערער, כאשר לטענתו מדובר בהפרה טכנית בלבד של צו ההרחקה שכן לא נלווה לאותה ההפרה מעשה עבירה נוסף.

לטענת ב"כ המערער, הרשעתו עלולה לגרום נזק למערער בכל הקשור לעבודתו כאיש בטחון ובמיוחד בכל הקשור לרצונו להיות עורך דין, הגם שעל פי האמור בסיפא תסקיר המבחן לשכת עורכי הדין תסתפק בכך שיבוטל עונש המאסר על תנאי על מנת לתת רישיון עורך דין למערער לאחר שיסיים את לימודיו ויעמוד בהצלחה בבחינות לשכת עורכי הדין.

גם אם איננו מקלים ראש בהתנהגות המערער אשר הפר החלטה שיפוטית, הרי נסיבות ההפרה אינן נסיבות חמורות ויש לזקוף לזכות המערער את העובדה שזוכה מעבירת האיומים והדבר יכול להסביר את חוסר האמפתיה שלו כלפי בת זוגו לשעבר ובן זוגה שלטענתו העלילו עליו דברים בעניין זה.

גם אם המערער יקבל רישיון עורך דין, בכפוף לעמידה בבחינות, אין בכך כדי להצדיק את הרשעתו שכן הרשעה עלולה לפגוע בו במהלך עיסוקו כעורך דין וכן בעבודתו כאיש בטחון.

אין להתעלם מהתרשמות שירות המבחן מהמערער כאדם בעל יכולות תפקוד תקינות במישור התעסוקתי, שמנהל אורח חיים נורמטיבי בדרך כלל ומשקיע מאמצים רבים על מנת להיות עורך דין.

לאור כל האמור לעיל, אנו מקבלים את הערעור כלפי הרשעת המערער ומבטלים את הרשעתו.

אנו מבטלים את עונש המאסר על תנאי שהוטל על המערער, וקובעים כי המערער ירצה עבודות של"צ בהיקף של 120 שעות על פי תוכנית שתוכן על ידי שירות המבחן ותועבר לאישור ביהמ"ש תוך 30 יום ללא צורך בדיון משפטי נוסף.

אנו מבטלים את הקנס שהוטל על המערער ובמקומו יחתום על התחייבות בגובה 3,000 ש"ח, שלא יבצע תוך שנתיים מהיום עבירה של הפרת הוראה חוקית או עבירה של איומים או תקיפה מכל סוג.

במידה והמערער שילם את הקנס, הוא יוחזר לו.

החתימה על התחייבות תעשה בבית משפט זה.

<#4#>

ניתן והודע היום י"א תמוז תשע"ב, 01/07/2012 במעמד ב"כ הצדדים והמערער.  

אברהם  טל, שופט, אב"ד

סגן נשיא

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>